Spasavanje podataka sa hard diska laptop i desktop računara

Spasavanje podataka

Spasavanje podataka

Spasavanje podataka sa laptop i desktop računara, hard diskova, usb fleša.

Ima li išta stresnije od gubljenja podataka?!

Naš servis računara je tu da Vam pomogne u tim teškim trenucima.

Uz licencirane programe i vrhunske uređaje kadri smo da izađemo na kraj sa skoro svim iskušenjima!

Kada dolazi do gubljenja podataka?

Pre svega, ne postoji savršena zaštita od gubljenja podataka.

Neovisno o tome koliko ste pažljivi i koji uređaj koristite, gubljenje podataka može svima da se dogodi. Šta više, po jednom istraživanju, svaki drugi IT korisnik je imao iskustva sa ovom groznom pojavom.

Razlozi gubljenja podataka su mnogobrojni. Ipak, među glavne krivce spadaju:

 • neispravna elektronika hard diska
 • manje oštećene ploče hard diska
 • softverski problemi (obrisane particijeformatiran diskizbrisani fajlovipao sistemvirusizaključan folder ili hard disk)
 • polomljen USB flash ili izgoreo kontroler
 • neispravan firmwarw hard diska
 • neispravan RAID

Gubljenje podataka greškom spada u lakše slučajeve. Kao i, primera radi, diskovi sa neispravnom elektronikom. Spasavanje podataka je tada skoro 100% moguće.

Ipak, postoje oštećenja koja su, da tako kažemo, izgubljen slučaj. Teško oštećeni delovi hard diska tada postaju neupotrebljivi.

Ukoliko Vaš hard disk u kompjuteru krči dok radi, nažalost, šanse za popravku nisu mnogo velike.

Proces spasavanja podataka

Posao za nas počinje od trenutka kada nas kontaktirate. Izložite nam problem, a mi Vam damo naše stručno mišljenje.

Ukoliko utvrdimo da Vam je naša pomoć neophodna, prelazimo na drugi korak. U ovom slučaju dostavljate medij u naše prostorije.

Dostavljanje možete izvršiti lično ili putem bilo koje kurirske službe.

Nakon što medij stigne u naše prostorije mi pristupamo poslu.

Dijagnostika traje od jednog do tri dana. Naravno, ukoliko Vam to ne odgovara možete platiti hitan start (1.200 RSD).

Nakon dijagnostike javljamo Vam vrstu kvara, kao i cenu njegove popravke. Tek kada nam date Vašu saglasnost pristupamo glavnom poslu.

Šta radimo?

Nakon dijagnoze i Vaše saglasnosti pristupamo ozbiljnijem delu posla.

On podrazumeva sledeće popravke:

 • spasavanje podataka sa hard diska
 • spasavanja podataka sa RAID nizova
 • spasavanje podataka sa USB flash-a
 • spasavanje podataka sa mobilnih telefona
 • spasavanje podataka sa Apple/Mac računara
 • spasavanje podataka sa laptop i desktop računara
 • spasavanje podataka sa tableta
 • spasavanje podataka sa memorijskih kartica
 • spasavanje podataka sa SSD-a

Ipak, pre glavnice, dužni smo da Vam objasnimo postupak dijagnoze.

Dijagnoza, naime, podrazumeva kloniranje kompletnog sadržaja medija na tzv. klon disk. Reč je o identičnoj kopiji Vaših podataka. Dijagnostika je moguća samo pod uslovom ako na disku ne postoje fizička oštećenja.

Kod uređaja sa fizičkim oštećenjima potrebno ih je prvo osposobiti za rad. To se radi zamenom neispravne glave, promenom ležaja na neispravnom motoru hard diska… Tek po obavljenom poslu može se preći na kloniranje.

Po završenom poslu Vi nam dostavljate uređaj na koji snimamo spasene podatke. To su najčešće hard diskSD karticaflash USB stick ili laptop.

Naša politika nas obavezuje da sačuvamo sve skinute podatke na našim serverima. Za svaki slučaj. Nakon sedam dana, podaci se trajno brišu.

I još jedna bitna stvar!

Hard disk pod garancijom, nakon softverskog spasavanja podataka, može se reklamirati. Ukoliko se disk otvara reklamacija nije moguća. Zato u tim slučajevima tražimo obaveznu saglasnost klijenta.

Važno upozorenje!

Ni u kom slučaju ne pokušavajte da spasite podatke na svoju ruku! Čak i ako ste ekspert, za ovaj osetljiv zadatak je potrebna odgovarajuća oprema.

Amatersko popravljanje prouzrokuje dodatne defekte koje je posle nemoguće otkloniti. Stoga nikada ne otvarajte hard disk, jer to znači sigurno gubljenje podataka.

Takođe, tu su i mnogobrojni programi za spasavanje podataka sa hard diskova. No, oprez! Ti programi spasavaju podatke samo sa ispravnih hard diskova sa softverskim problemima.

Ukoliko je disk oštećen, programi su od male koristi. Šta više, programi u tom slučaju mogu prouzrokovati još teži kvar. Popravka je nakon toga – nemoguća!

Cena spasavanja podataka

Cena za spasavanje podataka zavisi od vrste kvara na uređaju.

S tim u vezi, količina podataka na mediju ne utiče na visinu cene. To u praksi znači da se, ukoliko je prisutno više kvarova, cene ne sabiraju. Krajnju cenu diktira samo najkomplikovaniji kvar.

Ono što takođe određuje cenu jeste utrošeno vreme na popravku. Zato Vam savetujemo da izbrišete sve ono što ponovo možete naći na internetu, poput muzike, filmova i dr. Na taj način direktno utičete na cenu, a mi se možemo posvetiti ozbiljnim stvarima.

Ponavljamo da klijentu javljamo cenu popravke nakon dijagnoze. Ukoliko je klijent saglasan, tek tad pristupamo popravci. Na taj način nesporazum je sveden na NULU.

Sam postupak spasavanja podataka obavlja se uz maksimalnu diskreciju. Svi naši klijenti mogu biti 100% uvereni u sigurnost svojih podataka!

Ipak, ukoliko nemate poverenja, mi Vam ne zameramo. U tom slučaju na Vaš zahtev možemo potpisati Ugovor o čuvanju poverljivosti podataka.

Za svaki Vaš dodatni komentar mi smo tu da saslušamo.

Pa, imate li možda već spremno pitanje?

Pozovite nas

Call Now Button