Čišćenje laptopa od prašine
Novi Beograd

Čišćenjem laptopa od prašine sprečava se pregravanje laptopa

Čišćenje laptopa od prašine Vam je potrebno ako Vas muči pregrevanje laptopa, laptop se gasi posle nekoliko minuta rada, ventilator se stalno i preglasno čuje.

U servisu računara „Sve za komp“ Novi Beograd možete dobiti brzo, kvalitetno i povoljno čišćenje laptopa od prašine i mašinu koja ponovo radi „ko sat“.

Pozovite servis računara Sve za komp Novi Beograd,
dođite u naš lokal kod Arene ili nam pišite

Zašto je važno redovno čišćenje laptopa od prašine?

Nažalost, prašina je svuda oko nas. Polako ,ali sigurno ona prodire u unutrašnost laptopa i tu se gomila. Kako vreme prolazi prašina dovodi do začepljenja proreza za hlađenje, laptop se pregreva i dolazi do otkazivanja komponenti računara.

A sve počinje, naizgled, bezazleno. Laptop počne usporeno da radi. Tek toliko da vas malo nervira. Zatim može doći do iznenadnog gašenja ili restartovanja kompjutera, a onda, odjednom, crkne matična ploča, a vaš laptop je završio karijeru.

Stoga, ne oklevajte! Čim primetite da se laptop pregreva, izbacuje vreo vazduh ili počne da krči, aktivirajte se. Pozovite nas i zakažite čišćenje laptopa od prašine.

Znajte da se čišćenje prašine iz laptopa preporučuje na svakih 8 do 12 meseci, naročito ukoliko imate psa ili mačku u kući, jer dlake mogu dodatno ubrzati začepljenje ventilacije na laptopu.

Šta sve obuhvata čišćenje laptopa od prašine na Novom Beogradu

Čišćenje prašine iz laptopa nije baš tako jednostavan posao kao što se obično misli. Istina, pojedini modeli su laki za rad, dok drugi traže više veštine.

Posebno komplikovani modeli su Apple računari, određeni Dell Vostro, Quosmio i HP touch modeli. U njihovom slučaju, da bi se došlo do kulera, potrebno je ukloniti više komponenti i tu svašta može poći po zlu ukoliko se ne radi kako treba.

Ne brinite, za nas u servisu računara „Sve za komp“ Novi Beograd nema nerešivih problema.

Tretman čišćenje laptopa od prašine, bez obzira o kom modelu se radi, obuhvata sledeće:

  • kompletno čišćenje rashladne grane laptopa
  • čišćenje tastature
  • nanošenje nove termalne paste na procesor, grafički čip i čip BIOS
  • menjanje dotrajalih delova (ukoliko ima potrebe)
  • podmazivanje kulera
  • zamena kulera (ukoliko ima potrebe)
  • hemijsko odstranjivanje zapeklina, masnoća i fleka
  • čišćenje ekrana i poliranje kućišta (po želji)
  • provera temperature i operativnog sistema nakon čišćenja
  • na Vaš zahtev vršimo i proveru softvera na laptopu

Ukoliko je potrebna promena određenih delova (ventilator, gumice…), ugrađujemo samo nove delove.

Cena čišćenja laptopa od prašine

Kompletno čišćenje računara od prašine u servisu „Sve za komp“ obavljamo za jedan radni dan. Naravno, ukoliko vam „gori pod nogama“, ceo posao možemo završiti i za nekoliko sati ili po dogovoru.

Kompletna usluga čišćenja laptopa iznosi od 1.500-2500 dinara, u zavisnosti od modela laptopa, a u cenu je uključena i dijagnostika najvažnijih komponenti računara – procesor, hard disk, LAN priključak, baterija…

Posetite servis „Sve za komp“ kod Arene u bulevaru Zorana Đinđića ili nas kontaktirajte na telefon: